שאלות ותשובות בנושא מצעים ומגיני מזרון

כלי מיטה וטיפול בבעיות עור

הקשר בין כלי מיטה וטיפול בבעיות עור

רקע

בעשורים האחרונים התרחשו שינויים עצומים בתעשיית הטקסטיל, בעקבות הצורך בייצור המוני וזול. תעשיית הטקסטיל היא התעשייה המזהמת השנייה בגודלה בעולם. בעבר השימוש היה בסיבים ממקור צמחי בעיקר כותנה, קנבס ופשתן. כיום נדיר מאוד למצוא מוצר טקסטיל שהוא 100% כותנה או כל סיב טבעי אחר.. כאשר נמצא כזה הוא יסומן בתקן GOTS המעיד כי המוצר הוא 100% כותנה אורגנית.

התקדמות הטכנולוגיה והתיעוש גרמו להספגת מוצרי הטקסטיל בכימיקלים שונים, התהליך נקרה "אשפרה" מתוך כוונה לשפר את תכונות המוצרים .

תגובות אלרגיות בעור למצעים ולבגדים היא לרוב תוצאה של חומרי הלוואי המשמשים בעיבוד הבד או בגדים, כמו למשל:  פורמלדהיד ,שרפים, צבענים, דבקים, תוספים כימיים וחומרי הגנה מקרני השמש.

כדוגמא, מוצרי הכותנה מוספגים בלטקס כדי למנוע את הצורך לגהץ וזה שיפור מצוין עבור רוב האוכלוסייה. למתמודדים עם מחלות עור כרוניות ואלרגיות לטקס הוא אלרגן ספציפי וכאשר מוספג בבגד הבה במגע עם העור, יגרום לגירוי העור.

מהם החומרים הנפוצים המספגים במצעים ובבגדים שלנו:

פורמלדהיד – שרפי פורמלדהיד משמשים בבדים כדי להפוך אותם עמידים לקמטים

Para-phenylenediamine –  PPD  המשמש בצבעי טקסטיל צבעים – ממשפחת ה AZO או ממשפחת   anthraquinone מעכבי בעירה – טרייס (2,3-dibromopropyl) פוספט

כרום וקובלט – מתכות כבדות מסוכנות לעור. גומי וחלבון לטקס ועוד..

מהם התסמינים של דלקת עור ממגע הטקסטיל?

דלקת עור ממגע הטקסטיל מאופיינת בדרך כלל על ידי תגובות מושהות כגון אדמומיות, יובש, קשקשת  וגירודים בגוף. התסמינים יכולים להופיע בתוך שעות של מגע עם החומר, או לפעמים תגובה לא ניתן לראות רק ימים לאחר מכן.

האזורים בגוף לרוב המושפע הם האזורים בהם הבגד צמוד לעור או משפשפו כמו למשל באזור הזרועות, ברכיים, בתי השחי, אזור המפשעה וישבן; מקומות שהם ברוב המגע עם הבגדים. בנוסף, דלקת העור עלולה להחמיר עם שפשוף מתמיד של הבד על העור ועל ידי הזעה בסביבות חמות / לחות . לפעמים החיכוך מבגדים יכול לגרום למצב הנקרא intertrigo. במצבים מסוימים הפריחה יכולה להיות להסתבך בזיהום של פטריות או אפילו חיידקים.

מי עלול לפתח דלקת עור ממגע לטקסטיל Contact dermatitis?

לא נולדים עם אלרגיה והיא יכולה להתפתח בכל גיל. אך למעשה כל אחד יכול להיות מושפע.

המתמודדים עם מחלות עור כרוניות יהיו הרגישים ומושפעים יותר מיכיון ושני מנגנונים בעור פועלים בחסר, "המעטפת החומצית" ו "המחסום העורי"

אטופיק דרמטיטיס, עור רגיש, פסוריאזיס, מטופלים אונקולוגים , אורטיקריה (סרפדת) , המתמודדים עם גרד בגיל השלישי, המתמודדים עם אלרגיה לתרופה.

קבוצה נוספת של אנשים אשר עלולים להיות רגישים לטקסטיל :

  • המתמודדים עם הזעת יתר.
  • נשים בגיל המעבר המתמודדות עם גלי חום וזיעה מוגברת.
  • אנשים העובדים בסביבה חמה ולחה כמו, מטבחים, מאפיות, מכבסות.

בעיות עור , איך הבגדים והמצעים משפיעים?

לעור שני מנגנונים טבעיים המגנים עלינו מזיהומים חיצוניים. כאשר הם פועלים בחסר יחדרו החומרים לעור ויעוררו תגובה של גרד ואדמומיות (דלקת).

  • "מעטפת החומציות" חומציות העור הבריא לא מאפשרת חדירה של מזהמים חיצוניים והתפתחות של חיידקים ובקטריות.
  • "המחסום העורי" המחסום העורי הנו השכבה החיצונית של העור, המורכבת מתאים ומשומנים. המחסום העורי אחראי על שמירת רמת לחות מאוזנת בעור, מניעת התאדות יתר של מינרלים החיוניים לגוף, מגן גם מפני כימיקלים מזיקים.

שאלות ותשובות בנושא מצעים 100% כותנה אורגנית  ומגני מזרון

  • קניתי מצעים 100% כותנה איך אדע אם הם לא מגרים את העור ?- רק כאשר הם עומדים ומסומנים בשני התקנים GOTS ו- OEKO-TEX הבד יהיה מכותנה בלבד ולא יכיל חומרים כימיים מגרים .
  • אני מזיע בלילה ומתגרד, וקניתי מצעים 100% כותנה ?– סביר להניח שיש גם סיבי פוליאסטר המייצרים גרד וחשיפה לקרדית אבק הבית.
  • יש לי מגן מזרן נגד קרדית אבק ועדיין אני מתגרד/ת ?– ככל הנראה מגן המזרן עשוי מחומרים מגרים כמו "בד לא ארוג" ופוליאסטר , כך שהגרד נובע מחומרים אלו. מגן מזרן בלבד לא מספיק, קרדית אבק הבית נמצאת גם בכריות ובשמיכות חשוב למתמודדים עם גרד בלילה הגנה באמצעות מגן מזרן ומצעים אנטי אלרגים העשויים מכותנה אורגנית סרוגה.
  • קניתי לתינוקי מזרן היפו אלרגי , ועדיין מתגרד מאוד בלילה , מה לעשות? – לעטוף במגן מזרן אנטי אלרגי (עוטף את המזרן בכל צדדיו) ולהשתמש במצעים אנטי אלרגנים.
  • אני מתמודדת עם גלי חום, איך מצעים אנטי אלרגנים 100% כותנה יכולים לעזור לי ?- המצעים שלנו אינם מכילים חומרים כימיים (בגידול ובתהליך הייצור) החומרים הכימיים המספגים במצעים חודרים לעור ומיצרים את הגרד. מצעי הכותנה אורגנית של אטופיק קום מצטיינים בספיגה מוגברת ,סופגים את הזיעה ובכך מקילים על הגרד הלילי.
  • משתמשת במצעים מכותנה והילד מאוד מתגרד בלילה – מומלץ שימוש במצעים אנטי אלרגנים. עבור המתמודדים עם גרד , אלרגיות ומחלות עור כרוניות מומלץ שימוש באבקת כביסה לתינוקות , ללא שימוש במרכך כביסה (ניתן להוסיף חצי כוס חומץ לריכוך הכביסה) להשתמש ב תוסף כביסה מנטרל אלרגנים , יסיר את כלל האלרגנים שנצמדו לבגדים ולמצעים . הכביסה תצא נקייה מלכלוך ואלרגנים.
  • איזה צבעים ניתן לבחור מצעים מ 100% כותנה אורגנית ?– המצעים מופיעים בצבע קרם בהיר שהוא צבע הכותנה הטבעית. אין תוספת של צבעים או כל כימיקלים אחרים בתהליך הייצור.
  • האם מצעים 100% כותנה אורגנית רכים ונעימים ? – כן בהחלט מאוד. המצעים סרוגים מחוטים דקים מאוד על מנת ליצור צפיפות נגד מעבר קרדית אבק הבית, זו גם הסיבה שהם רכים מאוד ונעימים.
  • איך מכבסים מצעים אנטי אלרגנים 100% כותנה אורגנית , יש הוראות מיוחדות ? כל כמה זמן לכבס?– חשוב לכבס לפני שימוש ראשוני. טמפ' 30-40 מעלות . מומלץ להשתמש באבקת כביסה המיועדת לתינוקות ולא להשתמש במרכך כביסה (הריח ושאריות הדטרגנטים על המצעים מגרים את העור). מומלץ להשתמש בתוסף כביסה מנטרל אלרגנים . הכביסה תצא נקייה מלכלוך ונקייה מאלרגנים שנצמדו לבגדים.

הקשר בין כלי מיטה לבעיות עור וגרד

המתמודדים עם גרד , אלרגיות ומחלות עור כרוניות סובלים בעיקר בלילה משלוש סיבות.

  1. חלק הגוף הצמוד למצעים ולמזרן אינו מפנה חום וזיעה ולכן נוצר הגרד.
  2. הכימיקלים המספגים במצעים ובמזרן , בנוסף לדטרגנטים השאריתיים בבגדים לאחר הכביסה, חודרים לעור ומייצרים תגובה של מערכת החיסון ( גרד ואדמומיות).
  3. קרדית אבק הבית השוכנת במצעים , שמיכות בגדים היא אלרגן ספציפי אשר משפיע על מירב המתמודדים .

המלצות ומוצרים

עבור המתמודדים עם מחלות עור כרוניות, אלרגיות וגרד כרוני, מוצרי הטקסטיל הבאים במגע עם העור מהווים גורם מגרה "אלרגן". אטופיק קום מדריכה ומלווה את המתמודדים בכל הקשור לטיפול בגרד ובניית פרוטוקול אישי לשימור בשגרה ולזמן התפרצות. צרו קשר באמצעות ייעוץ אונליין ואנו נחזור אליכם עם המלצותינו .

המידע והתכנים באתר נועדו להרחיב את דעת הקורא ,אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

שתפו פוסט:

לכתבות נוספות:

הנה בא האביב איך זה משפיע על העור שלנו

הנה בא אביב: איך זה משפיע על העור שלנו?

תקופת האביב מביאה עימה פריחה ומזג אוויר נעים, אבל גם לא מעט תופעות פחות רצויות כמו עליה בלחות, עקיצות ואלרגיות. המעבר לאביב קשה אפילו יותר למי שסובל מאטופיק דרמטיטיס. לכן אספנו בעבורכם מספר עצות זהב להתמודדות עם האביב בעזרתן תוכלו לעבור את התקופה הזו בשלום.

לקריאת הכתבה >